zondag 30 september 2012

RUST IN DE TENT!

Ik ben een tijdje afwezig geweest op mijn blog.


Dat zit namelijk zo. Ik was nogal druk. Tja, meer kan ik er niet van maken. Ik zou een heel verhaal kunnen vertellen over wat ik allemaal gedaan heb, maar dat ga ik niet doen, want dat heb ik in mijn vorige stukje al gedaan. Door alle hectiek gebeurt er van álles! En van alles soms een beetje te veel.

Sinds ik iets meer dan twee weken geleden (het lijken wel twee máánden geleden) terug kwam van mijn reis door het Amerikaanse continent is het gelukkig wat rustiger. Bewust. Want ik wilde graag meer rust. De afgelopen tijd was druk, maar ook heftig, waardoor ik het nu aan mezelf verschuldigd ben het wat rustiger aan te doen. Maar ook onbewust. Hoewel ik het misschien wel over mezelf heb afgeroepen. Want ik wilde meer rust en kreeg het ook.

Van begin dit jaar tot eind augustus heb ik echt una vida loca geleefd. Ik werkte 200 kilometer van huis, waardoor ik elke dinsdagochtend om zes uur in mijn auto zat en pas vrijdagavond tegen half elf weer thuis was. Ik sliep drie nachten per week in een hotel, nam daar in de buurt een abonnement op de sportschool en voor ik er erg in had was er weer een week om gevlogen. In de weekenden sprak ik af met vriendinnen, mijn broers en deed ik leuke dingen met mijn moeder en op dinsdag knalde ik weer richting het 'westen'.

Ik vond het leuk. Het past bij me. De afwisseling, het op en neer reizen, nieuwe mensen leren kennen. Ik ben geboren in juni en ben dus een echte Tweeling. Er waren mensen genoeg die me voor gek verklaarden, maar ik vond het fijn. En leuk. Zo'n druk leventje. Geen dag hetzelfde. Van hot naar her. Mijn baan an sich werd eigenlijk een beetje een bijzaak.

Maar toen ik eind augustus mijn laatste werkdag van dat project had, slaakte ik een zucht van opluchting. Niet omdat ik het er niet naar mijn zin had gehad, want dat was namelijk wel degelijk zo, maar omdat ik blij was dat ik even niet meer zo ver van huis hoefde. Dat ik even pas op de plaats kon maken. Even op adem kon komen. Even een beetje rust. En toen, zoals ik net al zei heb ik het misschien wel over me afgeroepen, kwam er rust in de tent. En kreeg ik warempel een project bij mij in de buurt. Heel erg in de buurt zelfs. Ik hoef Twente niet eens uit. Hoe rustig wil je het hebben?

Ondanks dat ik hou van reizen en uitdagingen en nieuwe dingen ben ik blij, heel blij dat ik dat nu even niet hoef. Dat ik gewoon plat kan proat'n met mijn klanten als ik dat wil, dat ik gewoon met mijn lelijke Tukkerse accent met mijn collega's kan praten en... dat ik gewoon naar húís kan na een werkdag. Dat ik thuis kom in mijn eigen huisje. Op mijn eigen bankje GTST kan kijken, in mijn eigen bed kan slapen en in mijn eigen keuken mijn potje kan klaarmaken. Zeker nu het buiten steeds kouder wordt en de dagen steeds korter worden. Dat ik een jaar lang (echt een heel jaar in totaal met mijn voorgaande projecten meegeteld) doordeweeks in hotels heb geleefd, kan ik me op dit moment eigenlijk niet voorstellen.


Mijn project loopt in principe tot 1 december. Ik hoop nu al op een verlenging!




1 opmerking :

  1. Weet jij dat je ook talent hebt in foto's maken? Kijk eens naar al je foto's in je blog! Ik denk dat je daar iets mee kunt! Parttime fotograaf? :)

    Groet
    Filis

    BeantwoordenVerwijderen